Chiclamp.nl

Sfeervolle & Stijlvolle Arabische Geïnspireerde Lampen

Simpele interieurtips voor starters

Posted by on apr 30, 2016

Het is zonder twijfel één van de leukste dingen als je net je huis hebt gekocht: het inrichten van je nieuwe woning. Waarschijnlijk zul je echter niet alles direct goed doen. Het kan weken, soms zelfs maanden duren voordat je huis mooi is ingericht naar jouw of jullie stijl. Voor veel huizenbezitters is dit ook hetgeen wat hen aanspreekt aan het hebben van een eigen stekje. Je creëert namelijk beetje bij beetje je eigen droomhuis. Vind je het moeilijk om je huis in te richten? Dan kun je je altijd wenden tot de volgende handige interieurtips:

Kies je eigen stijl

Vergeet niet: het is jouw huis. Het is een groot misverstand dat je altijd maar mee moet gaan met trends en hetgeen wat designers zeggen. Vaak wordt daarbij namelijk geen rekening gehouden met het allerbelangrijkste: jouw eigen wensen. Houd jij namelijk van een minimalistisch interieur, met veel witte, grijze en zwarte kleuren? Dan heeft het geen zin om er allerlei kleur in te gooien omdat ‘de trends’ dat aangeven. Kies voor jouw eigen smaak en geef je inrichting persoonlijkheid mee.

Maak handig gebruik van (zon) licht

Het is goed om na te denken over de lichtinval die je hebt in je huis. Zo schiet het natuurlijk niet om je televisie neer te zetten op een plek waar veel licht binnenkomt. Deze schaarse plekken in huis gebruik je liever om de eettafel neer te zetten of een fijne stoel om in te luieren.

Wat betreft lampen is het belangrijk om vooral de opties open te houden. Zorg dat je bijvoorbeeld een grote staande lamp hebt, waarvan je de mate van intensiteit kunt verhogen en verlagen. Zo creëer je op een hele simpele manier meer sfeer door te spelen met de lichtintensiteit.

Kleuren kiezen: de kleurencirkel

Mocht je niet houden van de minimalistische look, dan kun je uiteraard altijd kiezen voor kleuren. Sommige mensen vinden het lastig om de juiste kleuren te combineren. Mede voor hen is echter de kleurencirkel bedacht, die kleurencombinaties onderverdeeld in contrasterende combinaties (zoals paars en oranje), ton-sur-ton combinaties (verschillende tonen paars) en harmonieuze kleurencombinaties (zoals donkerrood, met rood en oranje). Je kunt deze kleurencirkel gebruiken om verantwoord de juiste kleurencombinaties te kiezen voor je interieur.