Chiclamp.nl

Sfeervolle & Stijlvolle Arabische Geïnspireerde Lampen

Marokkaanse lampen en Oosterse inrichting: wat vooral niet doen

Posted by on mrt 25, 2014

Landen als Marokko, Egypte en Tunesië zijn al decennia lang populaire vakantielanden voor mensen die de zon met cultuur willen combineren. Nu de laatste twee landen de afgelopen jaren met veel politieke onrust kampen, wijken veel mensen uit naar Marokko. Daarmee is ook de interesse voor de Marokkaanse manier van inrichten opgewekt. Marokkaanse lampen, tafels, beddengoed en nog veel meer. Waar moet je opletten als je een slaapkamer of woonkamer in de authentieke Marokkaanse stijl wilt inrichten?

Traditioneel of modern?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je een traditionele of een moderne Marokkaanse kamer wilt inrichten. Ook Marokko gaat met haar tijd mee en er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen de ouderwetse Marokkaanse kamers en kamers volgens een meer moderne opvatting.

De klassieke Marokkaanse stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van warme kleuren (rood, oranje, bruin, paars en roze), sierlijke patronen, overmaat aan kussens en de typische Marokkaanse lampen aan de muur en het plafond. Een prachtige stijl maar vaak net wat te overdreven voor dagelijks gebruik.

Wat dus vooral niet doen bij het inrichten van een Marokkaanse kamer?

Om te voorkomen dat jouw kamer in de Marokkaanse stijl meer kitsch dan kunst wordt, is het aan te raden om met de volgende zaken rekening te houden.

Veel accessoires is een must; te veel accessoires steekt af

Eén van de dingen die een Marokkaanse kamer afmaakt, is het plaatsen van typische Marokkaanse accessoires door de kamer heen. De aanwezigheid van een aantal bijzondere accessoires werkt sfeerverhogend. Een Marokkaanse kamer is echter al behoorlijk druk waardoor het dus aan te raden is om spaarzaam om te gaan met het plaatsen van de accessoires.

Marokkaanse Lamp

Groot Marokkaans hemelbed vaak geen goed idee

Als je denkt aan een Marokkaanse slaapkamer, dan denk je aan een sprookjesachtig hemelbed in de Marokkaanse stijl. Alhoewel een dergelijk bed op zichzelf prachtig is, wordt het al snel overkill in een kamer die al volledig in deze fraaie stijl is aangekleed. Een normaal bed zorgt juist voor een middelpunt van rust in een anders opvallende en drukke kamer. Je kunt het bed altijd nog aankleden met een dekbedovertrek en kussens in de Marokkaanse stijl

Zorg voor variatie

Je woont niet in Marokko en zelfs een Marokkaanse familie gebruikt ook accessoires en objecten uit andere Arabische landen. Je hoeft dus niet perse enkel Marokkaanse lampen, meubels en accessoires te gebruiken. Wissel de Marokkaanse spullen af met prachtige spullen uit Egypte of Tunesië. Daarnaast kunnen ook sommige accessoires uit Europa, zoals bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje, een mooie aanvulling zijn op jouw Marokkaanse slaapkamer.