Chiclamp.nl

Sfeervolle & Stijlvolle Arabische Geïnspireerde Lampen

Introductie tot Arabische Inrichtingen

Posted by on mrt 25, 2014

Arabische inrichtingen en decoraties winnen steeds meer aan populariteit, en niet voor niets: Arabische elementen brengen een kamer helemaal tot leven. Maar wat maakt die inrichtingen nou zo uniek? Dat wordt in dit stukje uiteengezet, zodat je gericht kunt bedenken hoe je jouw inrichting wilt vormgeven.

Het eerste unieke punt in Arabische inrichting zijn de vele verschillende kleuren en kleurcombinaties. Er is vaak één overheersende kleur, met daarnaast afwerkingen en kleine details in andere, soms zeer contrasterende kleuren. Van die details zijn er in veel gevallen een behoorlijk aantal, maar de hoofdkleur blijft altijd dominant. Bij details kun je denken aan fijne patroontjes op de muur, maar ook aan voorwerpen als poefs of kussentjes. Maar dat is natuurlijk niet alles, er zijn nog ontelbaar veel meer vormen van decoraties: de bekende wand- en vloerkleden, dienbladen en ga zo maar door.

Iets anders dat opvalt als je kijkt naar Arabisch ingerichte kamers, is het prachtige samenspel tussen de inrichting zelf en de verlichting. Zonder dat licht heeft een kamer nog niet de helft van de Arabische uitstraling. Let op de term ‘verlichting’: het gaat hier niet alleen om lampen en plafonnières, maar ook om bijvoorbeeld kaarshouders. In combinatie met de hierboven beschreven kleurenpracht zorgen kaarsen en lampen voor die zeer gewilde Arabische schoonheid.

Als je nog niet zeker weet of je een Arabische inrichting wel leuk vindt, kun je natuurlijk klein beginnen. Het is namelijk niet zo dat je meteen je hele kamer vol moet stoppen met Arabische spullen. Je kunt bijvoorbeeld ook een enkele poef neerzetten bij wijze van experiment. Of wat te denken van een dienblad, of zo’n mooie kaarsenhouder? Dat zijn allemaal mooie voorbeelden van kleine dingetjes die je in je kamer kunt uitproberen, zónder dat je kamer meteen helemaal vol staat.

Arabische lampen

Kortom: als je overweegt om een Arabische inrichting te nemen, kun je met kleine dingen beginnen. Belangrijk zijn de kleuren: één overheersende kleur met afwerkingen en details in andere kleuren (al dan niet contrasterend). Om het plaatje compleet te maken, kun je er van die prachtige Arabische lampen en andere decoraties aan toevoegen. Ghalia.nl helpt je graag bij je eerste keuze.