Chiclamp.nl

Sfeervolle & Stijlvolle Arabische Geïnspireerde Lampen

Een badkamer in de hammam stijl met echte Oosterse lampen

Posted by on mrt 25, 2014

Als je wel eens naar de sauna of naar een badhuis gaat, dan zul je vast bekend zijn met een hammam, een sauna in de Arabische stijl. Ook in Nederland beschikken inmiddels meerdere wellness centra over een hammam. Maar je hoeft niet naar Marokko of Turkije te reizen om een echte hammam mee te maken. Haal de hammam inclusief fraaie Oosterse lampen nu naar je eigen huis toe!

Van badkamer tot hammam

Het is niet moeilijk om een standaard badkamer om te toveren in een badkamer die sterk op een hammam lijkt. In principe kan iedere standaard badkamer van een Nederlandse woning gebruikt worden. Je badkamer hoeft niet extra groot te zijn om een prachtige badkamer in de Oosterse hammam stijl te creëren.

Wat moet je doen om jouw badkamer een Oosters tintje te geven? Het draait allemaal om de  tegels en de accessoires. Daarnaast is een dergelijke inrichting erg persoonlijk. Zolang je je aan een aantal voorwaarden houdt zoals voornamelijk Arabische objecten zoals Oosterse lampen en aan het kleurenschema (bruin, grijs en ivoor) houdt, heb je binnen een handomdraai een prachtige badkamer volgens de typische hammam vormgeving.

Marokkaanse tegels en Oosterse lampen

Twee elementen die vrijwel in iedere badkamer in deze kenmerkende stijl terugkomen zijn Marokkaanse tegels en Oosterse lampen. Het is gebruikelijk om de vloer, de zijkanten van de badkuip en het onderste deel van de muren te tegelen met deze fraaie tegels. Je kunt echter er ook voor kiezen om de gehele badkamer te tegelen voor een meer levendige inrichting.

Oosterse lampen zijn ook onmisbaar voor een echte Marokkaanse badkamer. Deze lampen zijn in allerlei verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Selecteer een paar van deze fraaie lampen en hang deze op in de badkamer om het geheel af te ronden.

Haal inspiratie van het internet

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw badkamer? Het internet staat vol met ideeën voor het inrichten van je badkamer. Je vindt ook badkamers in de Oosterse en Arabische stijl. Een goede plek om te zoeken naar ideeën voor je badkamer is Pinterest. Het is daar gebruikelijk voor gebruikers om hun inrichting te delen met andere leden. Daarnaast kun je hier inrichtingen bekijken van echte mensen welke dus meer waarheidsgetrouw zijn dan fraaie, opgepoetste plaatjes op woonsites.

Je kunt je badkamer in de traditionele Oosterse stijl tot slot aanvullen met allerlei Oosterse objecten en accessoires. Zorg ervoor dat je de badkamer echter niet te druk maakt. In een traditionele hammam staat rust en ontspanning centraal.