Chiclamp.nl

Sfeervolle & Stijlvolle Arabische Geïnspireerde Lampen

Decoratieve plankdragers

Posted by on jul 4, 2018

Heb jij in je huis diverse legplanken omdat je gewoon graag je spullen uitstalt? Of vind je het gewoon praktisch om alles snel bij de hand te hebben? Denk bij het installeren van legplanken ook aan de steunen voor je planken. Decoratieve plankdragers bepalen immers voor een groot deel de look van je legplanken, en daarmee ook de look van je kamer. Wij zetten hier alvast een paar leuke ideeën voor jou op een rijtje.

Kies jij voor klassiek, landelijk, minimalistisch of stoer?

Als je een landelijke of traditionele woning hebt, is het heel stijlvol om tot in de kleinste details voor deze stijl te kiezen. Ook je plankdragers zijn dan best in een traditionele stijl. Er bestaan heel mooie decoratieve plankdragers in gietijzer. Er mogen best wel wat krullen aan te pas komen die aan je interieur een romantische toets geven. Heb je eerder een minimalistische woning? Kies dan voor strakke, eenvoudige maar toch decoratieve plankdragers. Schep contrasten met je strakke witte muren door bijvoorbeeld te kiezen voor zwarte, koperkleurige of naturel houten plankdragers. Voor je loftwoning kies je voor stoere planksteunen. Ga voor plankdragers van gehamerd zwart staal, steunen die gemaakt zijn van steigerbuizen of van grof hout. Of wat denk je van stoere leren lussen als plankdragers? Ze komen niet onder de plank maar boven de plank te zitten. Het is eens wat anders! Ze zijn heel trendy en vooral stijlvol!

Combineer je decoratieve plankdragers

Je planksteunen staan niet alleen in je interieur. Je laat ze best aansluiten bij je meubelen en accessoires. Heb je stoere industriële verlichting? Kies je plankdragers dan ook in die stijl. Heb je strakke minimalistische meubelen? Dan zijn robuuste plankdragers ongepast. Heb je houten vloeren en plafonds? Ga dan voor houten plankdragers. Zo creëer je een uniforme stijl over heel je woning. Het laat zien dat je oog hebt voor detail en dat je zorgvuldig je decoratieve elementen uitzoekt.

Een of meerdere legplanken?

Ook het aantal legplanken en de schikking ten opzichte van elkaar zijn van groot belang. Hou je het strak met één enkele legplank? Of plaats je er enkele boven elkaar? Of schik je ze op een creatieve manier en verdeel je ze over de ganse muur? Aan jou de keuze! Je kunt ook verschillende plankdragers met elkaar combineren: voor de ene plank witte, voor de andere plank zwarte bijvoorbeeld. Laat je creativiteit de vrije loop!

Heb ook oog voor de plank zelf!

Je mag dan al mooie decoratieve plankdragers hebben, ook de planken zelf zijn van groot belang. Denk niet ‘een plank is toch maar een plank’. Nee hoor, er is heel wat verschil in uitstraling. Zo kan de dikte en de afwerking al een heel grote rol spelen. Vergelijk maar eens een dikke stoere verweerde doorleefde houten plank met een fijne strakke dunne witte draagplank. Niet elke plank past in elk interieur. Zorg ervoor dat je planken volledig passen bij je plankdragers. Pas dan komen ze echt tot hun recht.